X
Waarmee kunnen we u helpen?
* verplicht veld
X

Praalwagen

Hét feest van februari staat weer voor de deur, Carnaval! De praalwagens worden elk jaar weer mooier en groter. Maar daarmee groeien ook de risico's.

Mooier dan vorig jaar

Verenigingen, vrijwilligers en clubs zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor het carnavalsfeest, vaak wordt er ook al maanden van te voren gebouwd aan een praalwagen.

Want hoe mooier de praalwagen, hoe mooier de Carnavalsoptocht, hoe meer plezier de mensen hebben!

Met de grootste zorg wordt de praalwagenconstructie in elkaar gezet, de praalwagen moet immers nóg mooier en grootser worden dan het jaar ervoor?!


De risico’s

Dat een grote en mooie constructie echter ook risico’s met zich mee kan brengen, daar wordt niet altijd aan gedacht:

De opbouw op de praalwagen kan zorgen voor instabiliteit, waardoor het voertuig minder makkelijk bestuurbaar wordt. Door de opbouw kan de praalwagen een stuk zwaarder worden waardoor het remmen moeilijker gaat, of zelfs kan omslaan bij een onverwachte manoeuvre. De combinatie van het trekkende motorrijtuig en de praalwagenaanhanger kan zo groot zijn dat het nemen van een bocht lastig wordt en hierdoor geparkeerd staande auto’s, wegmeubilair of toeschouwers worden aangereden. De opbouw kan losraken, afbreken of omvallen, met alle mogelijke risico’s voor de mensen op de praalwagen en de toeschouwers. Personen op de praalwagen kunnen van de praalwagen af vallen door een plotselinge stuur- of rembeweging van de bestuurder.

Zo zijn er nog wel meer mogelijke risico’s te bedenken, risico’s waar men liever niet aan denkt gedurende het feestvieren, maar waar wel degelijk rekening mee moet worden gehouden omdat deze risico’s niet ondenkbaar zijn. En grote financiële gevolgen kunnen hebben voor de bestuurder van de praalwagen en/of de carnavalsvereniging.

En helaas kan uw klant voor een verzekering bij de meeste verzekeraars niet terecht.


Geen zorgen

Maar wel bij ons! Met de Vereende praalwagenverzekering draait u niet voor de schade op. En áls er iets mis gaat, blijft het slachtoffer niet met lege handen achter. Onze unieke verzekering kan zelfs worden uitgebreid met een ongevallenverzekering voor inzittenden, waardoor zelfs dokterskosten zijn meeverzekerd.

 

Met de Vereende praalwagenverzekering heeft u geen zorgen, want zowel de praalwagen als het trekkend motorrijtuig is verzekerd voor aansprakelijkheid.