Sterretje in autoruit

Een sterretje in de voorruit van jouw auto. Heel vervelend, het staat lelijk en het kan een barst worden. Het is daarom verstandig een sterretje te laten repareren. Glasherstellers roepen vaak dat dat gratis is. Klopt dat?

 

Sterretje

Als je een WA beperkt casco of een All Risk autoverzekering hebt, krijgt je in principe de kosten van sterreparatie vergoed. In veel gevallen wordt geen eigen risico berekend. Herstellen is namelijk goedkoper dan vervanging van de complete ruit, dus de verzekeraar komt jouw daarbij tegemoet. Voorwaarde is wel dat de reparatie wordt gedaan door een ruitschadeherstelbedrijf dat de autoverzekeraar erkent.

 

Barst

Is het sterretje een barst geworden en niet meer te herstellen, dan moet de ruit in zijn geheel worden vervangen. Dan geldt vaak wel het eigen risico. Maar het kan zijn dat de autoverzekeraar korting geeft als je kiest voor een schadebedrijf waarmee zij afspraken heeft gemaakt.

 

Neem voordat je een sterretje laat herstellen contact met ons op. Wij kijken graag voor je na welke afspraken er gelden voor jouw autoverzekering. Zo kunt je de meest voordelige keuze maken.

X
Waarmee kunnen we u helpen?
* verplicht veld